A művészeti anatómia a művészeti akadémiákon alapvető tantárggyá vált. A világ egyik legjelentősebb alapműve e tárgykörben Barcsay Jenő munkája, ami számtalan nyelven, sok kiadásban jelent meg, és mindenütt tankönyvvé vált.
Az 1988-ben elhunyt kitűnő szentendrei mester, Barcsay Jenő Művészeti anatómia című műve először 1953-ban látott napvilágot a Művelt Nép Könyvkiadó kiadásában, s a legutóbbi kiadás 2008-ban, a Corvina Könyvkiadónál jelent meg. Barcsay, az akkor gyakorló művész-tanár eredetileg főiskolai pályája segítésére állította össze. A kötet azóta számos idegen nyelven(például: angol, német, svéd, holland, francia, spanyol, orosz, szerb nyelven) és utoljára immár a tizenhetedik magyar kiadásban látott napvilágot. Az anatómiai atlasz tudományos alaposságú szakkönyv, képtáblái pedig önálló művészi értékű rajzok.

A kép forrása:
www.hung-art.hu/kep/b/barcsay/muvek/1/barcs109.jpg
A szöveg forrása:
http://hu.wikipedia.org/w…/M%C5%B1v%C3%A9szeti_anat%C3%B3mia


Tetszik ez a kép?

Tetszik a kép? küldd el képeslapként egy ismerősödnek.

Küldés képeslapként

Ha tetszik az oldal, kérlek segítsd kedvenc képed megosztásával, hogy barátaidhoz is eljussanak a magyar festészet remekei. Köszönöm!

Hazai gyűjteményekbe keressük megvételre BARCSAY JENŐ (1900-1988) festményeit. Ajánlatát a nmf@napimagyarfestmeny.hu email címre várjuk.