Az egész kompozíció gondosan mérlegelt egyensúlya, világos színskálája, szimmetriája azt sugározza, hogy olyan világ tárgyai jelennek itt meg, amelyet tisztaság, rend és harmónia jellemez. Emberi jelenlétre nemcsak a hívogatóan üres szék utal, hanem gondos és szorgos kezek munkájának eredménye: a mosott abrosz, a festett kancsó, a frissen sült kalács. A kerek asztalra elhelyezett tárgyak nem pusztán tetszetős színfoltok, hanem egy átgondolt, önmagában teljes világrend szimbólumai.

A Kossuth Kiadó a Magyar Nemzeti Galériával együttműködve újabb 20 kötettel gyarapítja a legnagyobb magyar festőket felvonultató sorozatukat. Ezen a héten a már megvásárolható első hat részből szemezgetünk.

Keresse kéthetente az újságárusoknál, vagy rendelje meg kedvezményesen a kiadónál. www.kossuth.hu/termekoldal/mfm2/slider

A kép és szöveg forrása:
A magyar festészet mesterei II. – 2. kötet


Tetszik ez a kép?

Tetszik a kép? küldd el képeslapként egy ismerősödnek.

Küldés képeslapként

Ha tetszik az oldal, kérlek segítsd kedvenc képed megosztásával, hogy barátaidhoz is eljussanak a magyar festészet remekei. Köszönöm!

Hazai gyűjteményekbe keressük megvételre FÉNYES ADOLF (1867-1945) festményeit. Ajánlatát a nmf@napimagyarfestmeny.hu email címre várjuk.