Ez a kivételesen dekoratív önarckép különös helyet foglal el az életműben. A mai napig ez az egyetlen teljes bizonyossággal azonosítható alkotás, mely 1933 novemberében közönség elé került Rómában, a Nemzeti Futurista Kiállításon. Scheibert a megatárlat egyetlen külföldi résztvevőjeként kiemelt figyelem övezte: 24 képből álló bemutatkozását maga Marinetti rendezte meg, a megnyitón hosszan méltatta a „magyar futurista festő” érdemeit, sőt nyolc alkotást meg is vásárolt saját galériája számára. Az „Én magam”, vagy máskor „Római önarckép”-ként emlegetett mű azonban a kiállítás vége után szerencsére hazakerült Scheiber egyik leghűségesebb budapesti támogatójához, dr. Antal Lajos orvoshoz.

Ha tetszik a kép és szívesen résztvennél egy izgalmas nyereményjátékon, kövesd a Scheiber könyv FB lapját, hogy még többet megtudhass a XX. század egyik legizgalmasabb magyar művészéről:
www.facebook.com/scheibermonografia

A kép és szöveg forrása: Molnos Péter


Tetszik ez a kép?

Tetszik a kép? küldd el képeslapként egy ismerősödnek.

Küldés képeslapként

Ha tetszik az oldal, kérlek segítsd kedvenc képed megosztásával, hogy barátaidhoz is eljussanak a magyar festészet remekei. Köszönöm!

Hazai gyűjteményekbe keressük megvételre SCHEIBER HUGÓ (1873-1950) festményeit. Ajánlatát a nmf@napimagyarfestmeny.hu email címre várjuk.