A kép Berlin Schönbergerben, 1922-ben készült. A festményen az egyetlen alak -maga a festő- egy pontosan érzékelhető műteremben állva tekint maga elé, mögötte kinyílik a tér. A város a nagyon széles ablakon keresztül a magas kéményekkel és a piros gáztartállyal együtt mintegy “belép” a szobába, annak szerves része lesz. A látványt a szobabelsőben Tihanyi csámpás lábú asztala egészíti ki. A kompozíció egyszerre szándékoltan groteszk és mégis monumentális hatású.

A Kossuth Kiadó a Magyar Nemzeti Galériával együttműködve újabb 20 kötettel gyarapítja a legnagyobb magyar festőket felvonultató sorozatukat. Ezen a héten a már megvásárolható 7-12. részből szemezgetünk.

Keresse kéthetente az újságárusoknál, vagy rendelje meg kedvezményesen a kiadónál. www.kossuth.hu/termekoldal/mfm2/slider

A kép és szöveg forrása:
A magyar festészet mesterei II. – 8. kötet


Tetszik ez a kép?

Tetszik a kép? küldd el képeslapként egy ismerősödnek.

Küldés képeslapként

Ha tetszik az oldal, kérlek segítsd kedvenc képed megosztásával, hogy barátaidhoz is eljussanak a magyar festészet remekei. Köszönöm!

Hazai gyűjteményekbe keressük megvételre TIHANYI LAJOS (1885-1938) festményeit. Ajánlatát a nmf@napimagyarfestmeny.hu email címre várjuk.